RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скільки коштував "свинопад": стало відомо, в яку ціну обійшлася "Нацкорпусу" акція під АП

Іграшкові свинки, якими в Києві активісти "Нацкорпуса" закидали Адміністрацію президента, швидше за все, обійшлися їм недешево.

Про це повідомив фотокореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров, який вів трансляцію з місця подій.

Він опублікував на своїй сторінці в Facebook фотоколаж, на якому можна побачити як кількість використаних свинок, так і їх ціну.

За даними інтернет-магазину "Rozetka.ua", зелені свинки, в залежності від розміру, коштують від 148 до 349 гривень. За словами кореспондента, на акції використовувалися як маленькі, так і великі іграшки. Всього було кілька сотень свинок.

Головною метою протесту організатори назвали публічне звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою негайно заарештувати всіх учасників корупційної схеми в "Укроборонпромі". Також представники "Нацкорпуса" вимагали арешту фігурантів справи про корупцію в оборонній галузі, колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина Ігоря. В ході акції під адміністрацією президента учасники скандували "Свинарчуків за грати!".

Також дивіться ексклюзивне відео "свинопада".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в той же день, 16 березня, в Полтаві під час візиту президента Петра Порошенка між представниками "Нацкорпуса" і поліцією стався конфлікт, в результаті якого було затримано більше 10 осіб.