RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні затримали екс-соратника відомого бойовика: опубліковано фото

У неділю, 14 квітня, українські прикордонники затримали на кордоні з Кримом члена незаконного збройного формування - батальйону "Сомалі".

Про це повідомляє прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.

"Під час бесіди з громадянином 1972 року правоохоронці встановили, що в 2014 році протягом двох місяців він працював в Луганській області водієм одного з "комендантів". Не отримавши за період роботи зарплати, він звільнився, проте пізніше знову працевлаштувався в місцевий комісаріат. В надалі, на запрошення знайомого, затриманий вступив в штурмовий батальйон "Сомалі" під керівництвом тоді ще живого "Гіві", який безпосередньо і проводив інструктаж новоприбулих", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Українські прикордонники уточнили, що затриманий бойовик отримав позивний «Чингіз» і займався підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах на території підконтрольних угрупованням "ДНР" і "ЛНР".

"Через деякий час (затриманий бойовик - прим.ред.) розчарувався в службі і ідеях фейковий республік, тому звільнився і працював в м. Алчевськ охоронцем. Маючи невисоку заробітну плату, в пошуках кращого життя відправився в Москву. Але умови праці його не задовольнили і він через Керченський міст, а потім і через адмінкардон намагався потрапити в м. Київ для пошуку роботи", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія збирається побудувати в Криму ще один міст.