RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилося відео з передачею українським військовим новітнього развідкорабля

У Києві спустили на воду розвідувальний корабель виробництва ЗАТ "Кузня на Рибальському" для Військово-морських сил ЗСУ.

Як повідомляє "5 канал", спуск корабля провели за аналогією з релігійною церемонією хрещення дитини.

За даними телеканалу, це перший розвідувальний корабель такої потужності, який з'явився на озброєнні ВМС ЗСУ. Будували корабель в рамках оборонної програми розвитку військової техніки.

Розвідкорабль створювали на основі Цивільного Корпусу риболовецького траулера. На його борту встановлені сучасні засоби ведення радіотехнічної та радіолокаційної розвідки.

"Останні 5 років Військово-морських сил, які були в дуже важкому стані, дуже швидко набирають обертів. Бойові здібності ВМС за останні кілька років значно підвищилися. Тільки в минулому році було сформовано командування Морських сил, командування морської піхоти, які отримали бойові можливості і сьогодні вже виконують бойові завдання", – прокоментував подію міністр оборони Степан Полторак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що український ракетний катер "Прилуки" провів спільні стрільби в Чорному морі з фрегатом Королівських ВМС Канади "Торонто", який входить до складу НАТО.