RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Укрзалізниця" потрапила в скандал через мільйонні премії керівництву

Колишнє керівництво підрозділу "Вагонна дільниця станції Київ-Пасажирський" філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" приховало 50,9 млн грн, нарахованих як премії, заохочення і матеріальна допомога окремим працівникам.

Це виявив департамент внутрішнього аудиту і контролю УЗ, повідомляє прес-служба.

В ході перевірки діяльності компанії з 1 січня по 31 жовтня 2018 року виявлено факти, коли деяким працівникам виплачувалася допомога на оздоровлення при виході у відпустку в розмірі двох окладів і 2-3 рази на рік в тому числі. Так, керівник ділянки за своєю заявою безпідставно отримав на оздоровлення в липні 2018 років зо два окладу - 45100 грн.

Зокрема, було встановлено факт виділення понад 165 тис. грн у вигляді премій і заохочень головному бухгалтеру, яка в момент виплати відсутня на роботі, перебуваючи на лікарняному, в щорічному або навчальній відпустці.

Також мали місце випадки, коли рапорти на преміювання працівників, які йшли загальним переліком, подавалися не їхня безпосередніми керівниками, а працівниками, які в відповідно до своїх обов'язків їм не підпорядковувалися. Клопотання про преміювання за виконання важливих та особливо важливих завдань повинен подавати керівник.

Повідомляється також, що екс-керівник вагонної дільниці і головний бухгалтер не контролювали нарахування зарплати відповідно до чинного законодавства, більш того, вони усними вказівками змушували підлеглих нараховувати кошти без нормативних документів, оформлених належним чином, а в разі відмови погрожували звільненням або фізичною розправою.

Матеріали перевірки передали в правоохоронцям.

Як повідомляв "Апостроф", недавно "Укрзалізниця" оскандалилася з дірявим вагоном в пасажирському поїзді.