Порошенко прийняв рішення щодо мовного закону

Президент України Петро Порошенко поставив підпис під законопроектом про мову, який раніше підтримав український парламент.

Як написав глава держави на своїй сторінці в Facebook, підписанням закону про функціонування української мови як державної він зробив один з найважливіших кроків для збереження української державності.

"Мова – це фундамент, на якому будується нація і держава. Підкреслюю, що цей закон ніяк не зачіпає жодної мови нацменшин, які проживають в Україні. Я пишаюся тим, що вдалося без тиску або примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не зачіпало", - написав він.

Порошенко підкреслив, що в законі передбачено думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику.

"Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, - це думка Москви. Нехай займаються російською мовою. А українцям ми просто дали право слухати українські пісні, дивитися українські фільми, читати українські книжки. Тому що люди прагнуть це робити. Це модно і драйвово. А немодно – не знати української мови!"- зазначив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі з'явилося фото магазинної полиці Кропивницького з кореспонденцією на продаж, де усього 12% видань – українською мовою.