RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мережу розлютили результати опитування про дружбу українців з Росією

Близько 40% громадян України позитивно ставляться до Російської Федерації і майже 13% - до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляється в опублікованих результатах соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко та Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з опублікованими за підсумками опитування матеріалами, "дуже позитивно" до Росії ставляться 9,2% українців, "скоріше позитивно" - 31,4%.

При цьому ще 31,4% заявили, що ставляться до Росії "скоріше негативно" і "дуже негативно" сприймають РФ 28% українців.

З питання ставлення до президента Росії Володимира Путіна 12,6% відповіли, що ставляться до нього "позитивно", 16,6% - нейтрально, і 65,6% заявили, що негативно ставляться до лідера країни-агресора. Ще 4,7% "важко відповісти" і 0,4% - не знають, хто це.

Користувачі Twitter в коментарях до новини розділилися в думках - деякі заявили, що опитування фейкове, інші поставили під сумнів репрезентативність вибірки опитаних, а ще частина провели паралель з результатами президентських виборів.

За матеріалами Еспресо

Як повідомляв "Апостроф", раніше співачка і екс-учасниця російського гурту Serebro Олена Темнікова, яка зізнавалася в теплих почуттях до президента Росії Володимира Путіна, запланувала провести концерт в Одесі. Це викликало скандал серед українських користувачів в соцмережах.