RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Супрун заявила, що в Україні скоро дитбудинки не будуть приймати дітей

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що з 2020 року дітей не прийматимуть в дитячі будинки завдяки змінам в системі підтримки дітей, які живуть без батьків.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Жодний зразковий інтернатний заклад з найкращими умовами не замінить сім'ю. Саме тому разом з іншими міністерствами в минулому році почали зміни в системі підтримки дітей, які живуть без батьків. І це не про закриття інтернатних закладів", - зазначила Супрун.

Вона також підкреслила, що з дітей, що живуть в інтернатних закладах в Україні, тільки 8% мають статус дітей-сиріт.

"У інших є мама або тато, або обидва з батьків, які опинилися в скрутному становищі і не можуть виховувати дитину. Щоб ці діти росли в своїй родині, шукаємо способи допомогти таким сім'ям", - додала вона.

"У минулому році ми підготували проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про центри реабілітації та паліативної допомоги дітям". По ньому передбачена трансформація будинків дитини до центрів медичної реабілітації та паліативної допомоги", - зазначила в. о. міністра.

Як повідомляв "Апостроф", глава регіональної волонтерської організації "Братська допомога" (Росія) Анатолій Котляров заявив, що на підконтрольній бойовикам так званої ДНР території Донбасу в два рази зросла кількість вихованців дитбудинків.