RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відведення військ на Донбасі: український генерал озвучив серйозні ризики

Розведення військ на Донбасі створює чимало небезпек для українських військовослужбовців в тому районі.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на слова командувача Десантно-штурмовими військами Збройних Сил України, четвертого номера в списку партії "Європейська солідарність" Михайла Забродського.

За його словами, з тактичної точки зору розведення військ в Станиці Луганській створює небезпеки, зокрема для підрозділів, що обороняються в смузі і в районі цього населеного пункту.

"Зараз розрив між нами і ними два кілометри. Два кілометри, з військової точки зору, - це ускладнений контакт на рівні стрілецької зброї. Решта засобів ураження, навіть батальйонної ланки, можуть застосовуватися практично без обмежень. Ми на майже два кілометри теоретично розширили сіру зону, оскільки підтверджень розвідки щодо того, що противник відійшов немає, є підтвердження ОБСЄ", - сказав він

Забродський розповів, що невідомо, як буде розвиватися ситуація навколо Станиці Луганської. За його словами, існує інформація, що з боку бойовиків в спішному порядку готується залізна конструкція. Вона дозволить дуже швидко ввести в дію міст.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський прокоментував розведення сил у Станиці Луганській Луганській області.