RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не кращий за Гітлера: КСУ виніс суворий вердикт комунізму

У вівторок, 16 липня, Конституційний суд України у своєму рішенні про визнання конституційним закону про декомунізацію зробив висновок, що комуністичний і нацистський режими "були однаковими".

Про це йдеться в рішенні суду про визнання конституційним закону про декомунізацію.

раво на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань не є абсолютним, а його здійснення може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку", - йдеться в рішенні суду.

На думку суддів КСУ, комуністичний режим був однаковим з нацистським "по своїй злочинній сутності".

"Названі режими категорично заперечували можливість існування української незалежної держави, переслідували її прихильників та перешкоджали українському національному відродженню", - наголошується в рішенні суду.

Крім того зазначається, що комуністичний режим, так само як і нацистський режим, завдав непоправної шкоди правам людини, оскільки "протягом усього періоду свого існування здійснював тотальний контроль над суспільством, політично вмотивовані переслідування та репресії".

"Як наслідок, кілька поколінь українців жили в атмосфері всеохоплюючого страху за відсутності свободи, перебували в умовах свавільного обмеження громадянських, політичних та інших прав і свобод", - йдеться в повідомленні.

Суд також вважає, що "червону зірку, перехрещені серп і молот та інші символи комуністичного режиму кілька десятиліть поспіль широко використовували антиукраїнські сили для поширення атмосфери страху, ненависті та агресії, для заперечення права Українського народу на власну незалежну державу".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", раніше голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів про запущену в Україні деколонізацію, яка є продовженням декомунізації.