RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

"Внутрішня кухня" Кремля: екс-співробітник розповів про вербувальника Путіна і його методи

Президент Росії Володимир Путін є талановитим вербувальником, який у будь-якому спілкуванні хоче стати близькою людиною.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив російський соціолог Симон Кордонський, який при Путіні отримав посаду в Кремлі.

"Я на виборах щось робив для Путіна, комусь сподобалося. Почалася мутотень на п'ять років промови писати, послання Федеральним Зборам. Ніхто не знає, що треба. Начальство хоче щось такого – це називається гра "вгадай-ка". Ти замикався на дачі у Волинському і вимучував з себе якусь концепцію, текст сторінок на 30-40. Це страждальна роль, з ні хера що-небудь зробити. Я це намагаюся забути як страшний сон", - говорить він.

За словами Кордонського, Путін є комфортною у спілкуванні людиною.

"Але це позиція професійного вербувальника, а не політика. Я думаю, що це вроджене щось. Всі виходять від нього з відчуттям, що проблема вирішена. А потім люди, переконані в тому, що рішення прийнято, починають між собою розбиратися", - додав він.

Експерт також підкреслив, що президент РФ візує лише прийняті рішення. При цьому Кордонський не зміг відповісти на питання про те, як ці рішення народжуються.

"Апарат живе своїм життям. Автора рішення не можна назвати в принципі. Вони не персоніфікуються. Хтось десь в курилці щось сказав, потім раптом це вилізло на нараді, потім це раптом десь оформилося в текст, потім з'явилося доручення. Хто тут автор? Сидять 20-25 осіб, жартами перекидаються, а наступного дня когось знімають або когось садять", - сказав він.

Кордонський підкреслив, що в його апараті працювали люди, які отримали посаду ще 25 років тому. При цьому також були і нові люди, але вони всі пішли.

"Військових майже половина, розвідники колишні, диверсанти колишні. Аналітики всякі різні, пишуть папери", - завершив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вербувальник бойовиків Михайло Полинков розповів, коли саме Росія почала засилати своїх людей в Україну.