RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал через перепоховання солдатів дивізії "Галичина": відео та реакція Міноборони

Народний депутат Максим Бужанський, який пройшов до Верховної Ради від партії "Слуга народу", обурився через перепоховання солдатів дивізії "Галичина".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бужанський звернувся до міністра оборони України Степана Полторака.

"Степан Полторак, будьте так ласкаві, повідомте, будь ласка, хто санкціонував присутність військовослужбовців ЗСУ на перепохованні останків солдат 14-ої дивізії Ваффен СС? Хто віддав команду військовослужбовцям ЗСУ накрити труни з останками солдат 14-ої дивізії Ваффен СС Державним Прапором України?", - зазначив депутат.

Також він запитав Полторака, як той оцінює виконання державного гімну України в присутності військовослужбовців ЗСУ при перепохованні останків солдат нацистської дивізії.

"Хто дав команду військовослужбовцям ЗСУ на віддання військового салюту при перепохованні останків солдат 14-ої дивізії Ввффен СС? Чи відомо Вам, що Нюрнберзький Трибунал визнав СС і всі її підрозділи, злочинною організацією. Чи відомий Вам наказ Генштабу ЗСУ від 28.06.2018 року, про організацію виконання в ЗСУ закону України про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів?", - написав нардеп і опублікував відеопідтвердження.

Пост нардепа в соцмережі набрав більше 600 коментарів і сотні репостів.

Користувачів мережі також прокоментували ситуацію з перепохованням.

У Міністерстві оборони вже відреагували на ситуацію.

"У зв'язку з критичними зауваженнями в соціальних мережах на адресу оборонного відомства щодо залучення військовослужбовців Збройних Сил України до заходів з перепоховання учасників Другої світової війни в селі Червоне Золочівського району Львівської області, рішенням Міністра оборони України Степана Полторак призначена службова перевірка", - відповіли у відомстві.

Зокрема, Військовій службі правопорядку у ЗСУ, а також відповідним посадовим особам Львівського гарнізону доручено перевірити всі причини і обставини участі військовослужбовців у заході.

"За результатами перевірки, у разі виявлення порушень з боку відповідних посадових осіб в частині, що стосується недотримання ними вимог законодавства, керівним складом Міністерства оборони України будуть прийняті відповідні рішення", - відзначили в Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", в 2017 році в Харкові розкрили могилу більшовика-революціонера Миколи Руднєва, розташовану в центрі міста на площі, яка раніше носила його ім'я.