RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бойовики озвучили Україні зухвалу пропозицію по соратникові Гіркіна

Бойовики включили в список на обмін затриманого колишнього "командира ППО" міста Сніжне Володимира Цемаха.

Про це повідомляють РИА Новости.

"Пану Цемаху було продовжено термін утримання під вартою, і його було включено в списки на обмін, тому я сподіваюся, що ми його скоро побачимо" - заявила "омбудсмен" самопроголошеної Донецької народної республіки Дарина Морозова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові подробиці про викрадений соратника Гіркіна Володимира Цемаха, який ввозив техніку з Росії на територію окупованого Донбасу.

17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області зазнав аварії пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, в результаті чого загинули всі 298 осіб.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група оголосила проміжні підсумки розслідування: пасажирський лайнер був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Російської Федерації, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Встановлено, що після катастрофи літака знаряддя повернули в Росію. Версії про причетність українських військових до катастрофи слідчі відкинули. Незабаром з'ясувалося, що "Бук" привезли на Донбас із Курської області, де базується 53-тя бригада Збройних сил РФ.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі рейсу MH17.

19 червня 2019 року міжнародна слідча група в Нідерландах оголосила підозри чотирьом причетним до катастрофи рейса MH17 - екс- "міністру оборони" ДНР Ігорю Гиркин, екс- "чолі розвідки" ДНР Сергію Дубинському, колишньому російському офіцеру Олегу Пулатову і громадянину України, командиру розвідувального батальйону "ГРУ" ДНР Леоніду Харченку.