RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Православні відзначають Іллін день: глава ПЦУ пояснив, чим важливе це свято

В Іллін день, 2 серпня, церква вшановує пам'ять святого Ілії, який за тисячу років до Різдва Христового ніс благу вість і викривав пороки народу і його правителів, закликаючи їх звернутися до віри.

Про це у себе на сторінці в Facebook написав предстоятель Православної Церкви України, митрополит Епіфаній.

Він зазначив, що серед старозавітних святих пророк Ілія був найзначнішим за вкладом в поширення віри.

"Свята Церква вшановує пам’ять найбільшого серед старозавітних святих – пророка Божого Ілію. Він був людиною, що мала непохитну віру в Бога, безмежну надію на Нього, і все життя присвятила ревному служінню Йому. Ілля був великим пророком, чудотворцем, який жив майже за тисячу років до Різдва Христового, але сміливо викривав тодішніх правителів і народ, їхні пороки і пристрасті, а натомість закликав навернутися до правди, до істинного Бога, до справжньої віри", - пояснив митрополит.

Раніше "Апостроф" розповідав про головні прикмети і заборони в Іллін день, в тому числі і найвідомішу - заборону на купання.

Як повідомляв "Апостроф" 28 липня Православна церква України провела свій перший хресний хід до Дня Хрещення Київської Русі. Очолив святкові заходи предстоятель ПЦУ, митрополит Єпіфаній. Вони почалися з літургії на території Софії Київської, а щоб взяти участь в них в центр столиці прибуло близько 15 тисяч віруючих з різних куточків країни.