RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Міноборони України зробили важливу заяву про зарплати військових

Міністерство оборони України на 2020 рік запросить вдвічі більший бюджет, ніж в 2019 році: з нього більше половини планується витратити на зарплатний фонд.

Про це на брифінгу повідомив начальник Управління соціальних виплат Департаменту фінансів Міноборони Вячеслав Салахов.

"У порівнянні з минулим роком сума видатків Міноборони збільшена на 7,8% і складає 102,1 млрд грн. На наступний рік ми запросили вдвічі більшу суму — 218,7 млрд грн", - сказав Салахов.

Водночас він наголосив, що це лише пропозиція Міноборони, оскільки остаточну цифру в бюджетному запиті Міноборони буде сформовано на відповідному засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"Відповідно до Бюджетного кодексу, має відбутися засідання РНБО, де буде розглядатися військова складова проекту бюджету", - сказав Салахов.

Також він розповів, що з прогнозованої суми у 218 млрд грн 55% складають видатки на утримання персоналу, 23% - озброєння та військову техніку, 5% - інфраструктуру, 17% - експлуатаційні витрати.

Говорячи про розмір грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України, Слухав зазначив, що на наступний рік закладено певне підвищення грошового забезпечення.

Зокрема, в Міноборони пропонують в наступному році забезпечити 103,2 млрд грн витрат саме на грошове забезпечення військових і заробітну плату цивільних працівників міністерства.

У цьому році сума на ці цілі склала 55,5 млрд грн, тобто пропонується фактично вдвічі збільшити фінансування "зарплатної" статті бюджету Міноборони.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 17 липня президент України Володимир Зеленський вніс зміни в положення про проходження військової служби в Збройних силах України.