RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Збиралися привезти 100 тис. бойовиків: спливли деталі небезпечного плану Росії проти України

Прихильники Росії під час Революції Гідності пропонувала екс-президенту України Віктору Януковичу привезти 100 тисяч бойовиків і влаштувати на Майдані бійню.

Про це повідомляє політтехнолог Олексій Голобуцький в Facebook.

"На форумі "Донузлав-2019" був не тільки Сергій Марков, а й головний редактор сепаратистського NewsFront Костянтин Книрик, який злив дуже цікаву інформацію про події зими 2013-14", - написав експерт.

Він також процитував слова Книрика. На форумі сепаратист розповів, як тоді розвивалися події:

"Перед початком Майдану я зустрічався з покійним головою фракції "Партії регіонів" Чечетовим. Ми пропонували йому вкрай примітивний сценарій, розуміючи, що буде відбуватися далі. Ми пропонували йому привезти близько 100 000 чоловік, - тих, хто виступає за союз і дружбу з Росією, російських людей, що живуть на Україні, і виставити їх на Майдані раніше, ніж туди прийдуть американські проплачені сили. Саме в той момент, коли Янукович не підпише цю асоціацію. Я розумів, що можливі зіткнення, але при зіткненнях дії правоохоронних органів по наведенню порядку цими всіма "піарниками", яких ми звикли називати "міжнародною спільнотою", ніяк не повинні бути розкручені як розгін протестуючих. Розігнав би і тих, і тих, і обгрунтували б дуже просто - не допустити кровопролиття. І це все б закінчилося, і ми були готові на такий сценарій. Знаєте, що мені було сказано: "Слухай, чого ти паришся? У нас "Беркут", внутрішні війська, два тижні - все повирішуємо". На жаль, підсумком життя цієї людини стало те, що він випав з вікна. Сам або не саме - не знаю".

Голобуцький підкреслив, що Чечетов сам нічого не вирішував.

"А ось інформація про 100 тисяч готових до жорсткого протистояння бойовиків, які трохи пізніше захопили владу в Донецькій і Луганській областях і сформували ЛДНР - це вже цікавіше. Так потроху і набирається доказовий матеріал для трибуналу", - підсумував політтехнолог.

Як повідомляв "Апостроф", активістів під час масових протестів у Москві на підтримку кандидатів у Мосміськдуму, яким відмовили в реєстрації, розганяв колишній заступник командира полку київського "Беркута" полковник Сергій Кусюк.