RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Чиновників Міноборони запідозрили в новій афері: подробиці

Співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки в рамках кримінального провадження за фактом привласнення понад 800 тисяч гривень бюджетних коштів, до чого можуть бути причетні посадові особи Міністерства оборони України.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, в одну з військових частин військового резерву Львова підприємці доставили обладнання для системи харчування, яке не відповідає технічним умовам.

Як зазначається, за попередньою змовою підприємців і посадових осіб Міноборони вартість обладнання була безпідставно завищена вдвічі. Загальна вартість обладнання, передбачена в договорі, становить 30,4 млн грн.

У ДБР підкреслили, що планувалося поставляти неякісні електричні варочні котли і до військових частин по всій території України.

"Слідчі теруправління ДБР спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ проводять санкціоновані обшуки, проводиться виїмка необхідної документації в Міноборони. На неякісне обладнання з метою проведення судових експертиз накладено арешт", - повідомили в прес-службі.

Справа розслідується за ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Оперативний супровід здійснює Головний відділ військової контррозвідки СБУ Львова, процесуальне керівництво - військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Міністерство оборони потрапило в скандал через нову техніку для ЗСУ.