RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вчені створили таблетку від самотності

Вчені Університету Чикаго розробили таблетку від самотності, яка містить гормон зменшення почуття тривоги і соціальної ізоляції.

Про це повідомляє видання iD.

Ліки було протестовано на молодих і здорових добровольцях, які, проте, часто відчувають себе самотніми. Їх розділили на 2 групи: одна 8 тижнів отримувала плацебо, а друга - таблетку, яка містить гормон прегненолон, який показав ефективність в зниженні тривоги і соціальної ізоляції у мишей.

"Самотній розум постійно нам бреше. Це ніби ти їдеш на авто взимку з дуже поганою видимістю. Ідея в тому, що таблетка нібито розморожує лобове скло, і ти нарешті бачиш усе навколо таким, яким воно є. Ти перестаєш усіх боятися, стаєш більш відкритим до людей", - пояснила дія ліків головний автор дослідження Стефані Качіопо.

Дослідники говорять, що таблетка буде мати кращий ефект, якщо доповнити її роботою над собою і щодня практикуватися взаємодіяти з іншими людьми.

"Ми розглядаємо ці ліки як допоміжну терапію, яка супроводжує вправи, які ви можете виконувати кожен день, коли спілкуєтеся з іншими. Бо боротьба з самотністю - це щоденна боротьба", - зазначила автор дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", лікарі провели перші клінічні випробування вакцини від хламідій. Хламідіоз є найпоширенішою бактеріальною інфекцією в світі, що передається статевим шляхом і вакцина від нього розробляється вже протягом 50 років.