RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Соратник екс-ватажка бойовиків ДНР пішов в депутати: опубліковано фото

Відомий бойовик Сергій Здрилюк (кличка "Абвер"), який вважався правою рукою екс-ватажка так званої ДНР Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, балотується на незаконних "місцевих виборах" в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Як зазначається, агітаційні плакати Здрилюка були виявлені в одному зі спальних районів Сімферополя. На плакатах немає інформації про висунення Здрилюка в депутати, однак присутнє гасло "Працювати для людей".

Відзначається, що в травні 2014 року контррозвідка Служби безпеки України повідомила, що встановила реальне ім'я і прізвище одного з ключових учасників злочинної диверсійної групи "Стрілка" (Ігоря Гіркіна) - "Абвера". Як повідомили в СБУ, диверсантом з позивним "Абвер", який фактично був правою рукою "Стрілка", є громадянин Росії Сергій Здрилюк. В СБУ стверджували, що Здрилюк має також паспорт громадянина України. Він народився 23 липня 1972 року в Вінницькій області, тривалий час проживав у Криму.

За версією українських силовиків, саме на території АР Крим Здрилюк пройшов спеціальну підготовку і 12 квітня 2014 року в складі групи "Стрілка" прибув до Донецької області "для участі у масштабній диверсійній операції і тероризування мирного населення".

Сергій Здрилюк після повернення з Донбасу в анексований Крим заснував підприємство, яке займається вирощуванням зернових культур в Бахчисарайському районі.

У червні 2019 року на базі офісу КПРФ в Криму відбувся з'їзд по створенню "комітету звільнення УРСР", співголовою якого обрано Сергія Здрилюка.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що колишній ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко був ліквідований за вказівкою з РФ .