RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Проректор університету в Харкові потрапила в сепаратистський скандал: опубліковано фото

Проректора Харківського національного педагогічного університету Світлану Бережну звинуватили в тому, що вона підписала офіційний лист подяки на адресу однієї зі шкіл, розташованих на окупованій території Донецької області.

Відповідний пост був розміщений в декількох міських пабліках в соцмережах.

Пост опубліковано від імені студентки, яка вирішила залишитися анонімною.

"Я стала прибирати в кабінеті речі нашого колишнього декана Світлани Бережної, яка зараз стала проректором, і натрапила на цікавий документ 2017 року, підписаний тоді ще деканом Бережною", - йдеться в публікації.

У документі Бережна нібито дякує директора донецької школи №115 за підготовку учениці дев'ятого класу до наукової конференції "Навчальний заклад: історія і сучасність".

Подяка нібито була підписана 28 березня 2017 року. Сама проректор Світлана Бережна заявила, що лист подяки фейковий.

"Це фотошоп. Наш університет не видає такі бланки. Ми завжди вручаємо сертифікати. Якщо уважно подивитися, то можна побачити, що печатка теж була домальована в фоторедакторі. Наш університет не співпрацює зі школами, які знаходяться на непідконтрольних територіях", - пояснила Бережна.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Дніпрі отримав продовження скандал зі зняттям прапорів з могил бійців, які загинули на Донбасі.