RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Десятки мільйонів жертв за два дні: вчені заявили про загрозу страшної хвороби

Експерти попереджають, що люди не готові боротися з новими вірусами-вбивцями, які поширюються з шаленою швидкістю і здатні винищити 80 мільйонів осіб по всьому світу менш ніж за два дні.

Про це повідомляє The Sun.

Десятки нових вірусів будуть миттєво поширюватися через легкість пересування по планеті на літаках, поїздах та інших видах транспорту. Варто зауважити, що вірусу необхідно від 36 до 50 годин, щоб захворіло до 80 мільйонів людей по всьому світу.

Найнебезпечнішими, за словами вчених з Ради з моніторингу глобальної готовності (GPMB), є грип у всіх своїх іпостасях, віруси Ебола, Денге та Зіка.

Крім того, ще одна загроза - це супербактеріі, які стають смертельними для людей зі слабким імунітетом, тому, що стійкі до антибіотиків.

Нові хвороби по континентах. Дані зі звіту GPMB.

У звіті GPMB, який був зібраний за допомогою експертів зі Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), сказано, що зусилля влади багатьох країн щодо підготовки до епідемій, які вживаються на даний час, - недостатні.

Наприклад, респіраторний патоген, подібний "іспанці", може вбити близько 50 мільйонів осіб за раз. А також завдати колосальної шкоди світовій економіці - до 5% збитків. Світова пандемія призведе до катастрофічних наслідків, створить хаос, в тому числі через паніку серед населення, попередили вчені.

Вони вже звинуватили уряди всіх країн на планеті в ігноруванні їх звітів. Експерти рекомендували всім державам без винятку виконувати свої політичні і фінансові зобов'язання щодо забезпечення готовності до епідемій світового масштабу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили про початок найстрашнішої катастрофи в історії людства.