RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коломойський розповів, за яких умов готовий відмовитися від "Приватбанку"

З колишніми співвласниками "Приватбанку" переговори не ведуться, але вони збираються домагатися компенсації за втрату своєї власності.

Про це олігарх Ігор Коломойський заявив в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

"Я це читаю тільки в пресі, ніяких реальних переговорів і не тільки реальних, консультацій, переговорів не ведеться", - сказав він.

Коломойський зазначив, що необхідно досягнення певного компромісу.

"Компроміс завжди потрібен, оскільки ми не відстанемо від нового власника акцій Приватбанку", - додав він.

Ведучий сказав, що розуміє, що бізнесмена більше не цікавить ПриватБанк, а потрібні гроші і запитав, чому держава повинна платити.

"Я хотів би уточнити. Нас цікавить ПриватБанк, але якщо це для процесу врегулювання велика складність і це якось може викликати якісь турбулентності на фінансовому ринку то, нічого страшного. Ми можемо відмовитися від цього. Все продається і купується в бізнесі" , - зазначив Коломойський.

На уточнення про те, що держава вклала "величезні гроші в рекапіталізацію фінустанови", олігарх відповів, що даний факт вони визнають, але відмовлятися від своїх претензій не стануть.

"Тому, що на той момент, коли вона (держава, - прим. ред.) вклала ці гроші, наші 60 мільярдів були в ПриватБанку. А попереднє керівництво регулятора помножило їх на нуль і сказало, що там не просто нуль, а там ще і мінус", - резюмував Ігор Коломойський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що уряд шукає "компроміс" з олігархом Ігорем Коломойським по "ПриватБанку" .