RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Священика РПЦ, знайомого з Путіним, звинувачують в педофілії: фото, відео і деталі скандалу

Оренбурзького священика Миколу Стремського звинуватили в розбещенні восьми усиновлених дітей.

Про це стало відомо на засіданні суду, передає "Ехо".

Настоятеля Свято-Троїцької обителі затримали 24 вересня і відразу пред'явили звинувачення за трьома статтями: "Зґвалтування", "Розпусні дії" і "Невиконання обов'язків по вихованню неповнолітніх". Його заарештували до 12 листопада.

Крім того, адвокати настоятеля просили домашній арешт, бо, за словами священика, утримання в СІЗО може завдати шкоди християнському світу. Однак суд у зв'язку з тяжкістю пропонованих звинувачень відмовив у домашньому арешті.

Також заарештували до 12 листопада повнолітню дочку священика і її чоловіка, їм пред'явлено звинувачення за статтею "Незаконне позбавлення волі".

Обвинувачений від коментарів відмовився. Слідчий комітет також утримується від будь-яких повідомлень по цій кримінальній справі.

Протодиякон РПЦ Андрій Кураєв, який навчався зі Стремським у Свято-Троїцькій семінарії, заявив, що той "зійшов з розуму на тлі алкоголізму".

"Очевидно, у Стремського просто, що називається, знесло дах від вседозволеності. Зараз, я дивлюся, на місцевих форумах пишуть, що його пристрасть до пияцтва є загальновідомою вже кілька років", - розповів Кураєв Telegram-каналу "Розстрига".

Варто зауважити, що священик Микола Стремський вважається самим багатодітним батьком e Росії. 58 з 70 дітей вже виросли і живуть самостійно. У 2006 році отець Миколай був удостоєний міжнародної премії "Золоте серце".

У той же час настоятель став героєм світських хронік через численні скандали.

Наприклад, кілька років тому розповідали про зустріч з Миколою Стремським в ефірі "Громадського телебачення Росії".

"У нього є Infiniti, Hummer h2, Volkswagen Touareg, Mercedes S класу, навіть карета. Всього цього сільський священик нітрохи не соромиться, а навпаки, із задоволенням запрошує знімальну групу покататися на військовому Hummer. У дворі у батька Миколи виставка ретро-автомобілів, стайня і фонтан з лебедями. У будинку можна заблукати, тут є музей, їдальня, двадцять спалень і винний льох", - говорилося в сюжеті.

Разом з тим, у 2012 році Микола Стремський зустрічався в Віфлеємі з президентом Росії Володимиром Путіним. Там він йому презентував проект розвитку Свято-Троїцької Симеоновської обителі милосердя. Тоді президент пообіцяв сприяння у розвитку проекту.

На довершення всього, в 2015 році Миколу Стремського вже затримували. Тоді поліцейські запідозрили, що він у нетверезому вигляді керував своїм новим "Мерседесом" золотого кольору. Священика тоді за руки і за ноги довелося виносити з трапезної при церкві. Було порушено кримінальну справу, але в підсумку її припинили.

Як повідомляв "Апостроф", Вселенський патріарх заявив про шкоду РПЦ для України.