RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Український" скандал в США: у справі з'явився ще один важливий свідок

Марк Заїд, адвокат інформатора, який першим розповів про угоду президента США Дональда Трампа з Україною і викликав розслідування про імпічмент, заявив, що представляє ще одного інформатора.

Про це повідомляє "ABC News".

Як зазначається, другий інформатор - його також описують як службовця розвідки - з перших вуст знає про деякі звинувачення, викладених у первісній скарзі, і пройшов співбесіду з генеральним інспектором розвідувального співтовариства США Майклом Аткінсоном.

Майкл Аткінсон - незалежна посадова особа, яка має стежити за дотриманням правил в своєму відомстві (призначений на цю посаду президентом Трампом). Він визначає, чи є серйозні підстави для того, щоб розгляд скарги пішов далі.

Повідомляється, що існування другого інформатора, особливо того, хто може говорити безпосередньо про події, пов'язані з розмовами президента по Україні, - може підірвати повторне наполягання Трампа, що первісна скарга, опублікована 26 вересня, була "абсолютно неточною".

Нагадаємо, ця первісна скарга на семи сторінках стверджувала, що Трамп підштовхнув владу України до розслідування проти свого політичного суперника Джо Байдена і його сина Хантера Байдена, а потім неназвані високопоставлені чиновники Білого дому намагалися приховати докази про це.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Чи стане "Украінагейт" фатальною помилкою Трампа?