RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розкрадання на закупівлі палива для Міноборони: в справі стався важливий поворот

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) передала в суд обвинувальний акт у справі про розтрату 58 мільйонів гривень на закупівлі палива для Міноборони.

Про це повідомляє прес-служба САП на своїй сторінці в Facebook.

У зазначеному провадженні, зокрема звинувачуються колишній заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимир Гулевич. Серед обвинувачених також інвестор компанії "Трейд Комодіті" Володимир Трофименко.

"Розслідуванням ... встановлено, що вищевказані особи в 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки і підписання додаткових угод до договорів поставки паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, в результаті чого державі завдано збитків на суму 58 126 559 , 92 грн ", - сказано в повідомленні прес-служби.

Фігурантам справи пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Детальніше про цю справу і про те, чи покарають винних, читайте в матеріалі "Апострофа": "Такі справи приречені": за що затримали великих чиновників Міноборони.