RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Смерть дисидента Буковського: в мережі нагадали його фото з українським та кримськотатарським прапорами

У мережі опублікували фото з українським та кримськотатарським прапорами російського письменника і дисидента Володимира Буковського, який помер в Лондоні 27 жовтня.

Знімок опублікував журналіст Айдер Муждабаєв у себе в Facebook.

Він зазначив, що фотографію Буковського йому переслав інший відомий радянський дисидент і лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв. Знімок письменник зробив сам, також сам він зшив прапори, щоб показати підтримку Україні і кримським татарам в умовах окупації Криму Росією.

"Помер великий незламний Володимир Буковський. Так вийшло, що вранці я повідомив цю сумну новину його старому другу і соратнику у боротьбі з СРСР Мустафі Джемілєву. Мустафа-аг'а надіслав мені фотографію, яку зробив пару років тому Володимир Костянтинович і надіслав йому. На цьому фото український і кримськотатарський прапори, які Буковський зшив вдома своїми руками. Володимир Костянтинович був справжнім другом українців і кримських татар. Не дарма його в 2014 році позбавили громадянства РФ, це була висока нагорода. Він прожив своє життя з Гідністю. Вічна пам'ять і Слава Герою!", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", кілька місяців тому у Львові помер легендарний український дисидент Валентин Мороз.