RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні під скорочення потраплять десятки тисяч держслужбовців: хто втратить роботу

У Кабінеті міністрів було прийнято рішення скоротити штат районних державних адміністрацій на більш ніж 18 000 позицій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

За його словами, рішення про скорочення було "непростим, але необхідним". Дубілет зазначив, що звільнення чиновників спрямовані на підвищення ефективності роботи державних органів.

Міністр Кабміну описав, за якими принципами приймалося рішення про скорочення. В першу чергу звертали увагу на функції, які виконують чиновники. Скорочувалися органи, які повторюють функції, що виконуються об'єднаними територіальними громадами (ОТГ). Також визначалися і ліквідовувалися застарілі функції держорганів, частина функцій буде перенесена на більш високий рівень управління, частина - об'єднана.

Крім того, Дубілет запевнив, що всіх звільнених чиновників попередять за два місяці до скорочення, виплатять їм всі належні компенсації, а також нададуть підтримку, щоб вони могли "зайняти нове місце в економіці країни".

Як раніше повідомляв "Апостроф", більше двох сотень співробітників Генеральної прокуратури відмовилися проходити переатестацію з метою переведення в Офіс генерального прокурора і будуть звільнені.