RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Більше нічого їсти: в окупованому Донецьку назріває серйозний бунт, подробиці

12 листопада в окупованому Донецьку шахтарі збираються виступити з акцією протесту.

Вимагатимуть виплати зарплат, повідомляє блогер з ніком "Фашик Донецький" в своєму блозі.

"Якщо хто не в курсі, то горді раби в касках сьогодні зібралися страйкувати. Рабам просто нічого жерти станом на зараз. Раби не стали раптом патріотами України. Я добре пам'ятаю позицію шахтарів навесні 2014 року - вони як барани ходили на мітинги за русский мир . На шахті їм ставили позначку про вихід на роботу і платили, якщо не помиляюся, аж по 200 грн на рило. Вони ще навесні 2014 року реально вірили в російські зарплати і пенсії ", - пише блогер.

Шахтарям в окупованому Донецьку вже кілька місяців не виплачують заробітну плату. Пов'язано це з боргами компанії "Внешторгсервіс", якою керує олігарх Сергій Курченко. Фірма вже 4 місяці не виплачує гроші Донецької залізниці. Транспортники, в свою чергу, не дають дають вагони для завантаження вугілля і тим самим зривають поставки. Через це дирекція шахт не отримує передоплату і не виплачує гроші робітникам.

На мітинг планують вийти від 100 до 500 осіб. Начальство шахт вже попередило робітників, що все, помічені на акціях протесту, будуть звільнені без можливості подальшого працевлаштування на окупованих територіях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше шахтарі з ОРДЛО скаржилися, що вугілля накопичується на складах, а зарплати не виплачуються.