RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Перепоховали через 5 років: опубліковані фото і історія бійця АТО, який загинув під Іловайськом

12 листопада у селі Шкурупіївка Решетилівського району на Полтавщині перепоховали загиблого п'ять років тому бійця АТО 35-річного Романа Діллера.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Gazeta.ua.

Військовий загинув під час боїв за Іловайськ у серпні 2014 року, рятуючи пораненого товариша. Сталося це, коли виходили з оточення під Іловайськом поблизу села Червоносільське. Провести генетичну експертизу одразу не було можливості, тому Романа поховали на алеї Героїв Краснопільського кладовища в Дніпрі.

"Крайній раз він мені телефонував 28 серпня 2014 року, і я відчула щось не ладне. Чула постріли, але він мене заспокоював, що у них все добре. 4 вересня вночі мені подзвонили і сказали, що син загинув, але тіла не знайшли. Постійно мені снився. Бувало, відчувала, як увісні гладив моє волосся. За ці роки пошуку, ми з чоловіком стали сильніші. Жили думками, аби повернути сина на рідну землю та зберегти про нього пам'ять, шану. Мені досі не віриться, що його немає поруч", - каже Ольга Діллер, мати загиблого.

Похороны Романа Диллера
1 / 1
Похороны Романа Диллера
1 / 1
Похороны Романа Диллера
1 / 1
Похороны Романа Диллера
1 / 1
Похороны Романа Диллера
1 / 1

До початку російської агресії на сході України Роман Діллер навчався в школі, потім в училищі, згодом пішов в армію. Після служби працював комбайнером, одружився. 2014 року, після тижневих навчань у військовій частині селища Черкаське Дніпропетровської області в складі 93 ОМБр "Холодний Яр", потрапив у село Грабське Донецької області.

Попрощатися із бійцем прийшли бойові побратими та односельці. У Романа Діллера залишились батьки, дружина Ілона та син Едгард.

У січні 2016 року Указом Президента України Роман Діллер посмертно нагороджений орденом "За мужність".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 2 листопада у Кременчуці Полтавської області попрощалися з волонтеркою Ольгою Шевченко, яка трагічно загинула під колесами автомобіля 30 жовтня.