RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Стало відомо про мародерство росіян на повернутих Україні кораблях

На повернутих Росією в понеділок, 18 листопада, українських кораблях відсутні радари і радіостанції.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Думська.

Зокрема, окупанти не посоромилися зняти з катерів все навігаційне і радіотехнічне обладнання, в тому числі радари і американські радіостанції "Харріс". У той же час, озброєння на катерах залишилося, але боєприпаси вилучено.

Кораблі прямують до порту Очаків, але не факт, що пункт прибуття не буде змінено. У порту їх ретельно перевірять на наявність прослушки. Очікується, що група кораблів завершить перехід ввечері в середу, 20 листопада.

У мережі одразу ж прокоментували відсутність обладнання на кораблях.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року співробітники ФСБ Росії обстріляли і захопили в Чорному морі українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку.

Як повідомлялось, раніше адвокат Микола Полозов, який захищав в російських судах українських військовополонених, заявив, що захоплені кораблі повернуться в Україну в пошкодженому стані, без електроніки і боєприпасів, при цьому Росія може вимагати їх назад в якості речового доказу по своєму сфабрикованому розслідуванню про "порушення державного кордону РФ" біля берегів окупованого Криму.

Детальніше про повернення Росією українських захоплених кораблів, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія повернула Україні захоплені військові кораблі: всі подробиці.