RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Слуга ганьби: під Житомиром нардепу з партії Зеленського влаштували публічний рознос, відео

Фермери Бердичівської області неприємно вражені тим, що "слуга народу" від їх округу Богдан Кіцак проголосував "за" продаж землі.

Відповідне відео з'явилося в Facebook Всеукраїнської Аграрної Ради.

"Ми за нього голосували як за внука хлібороба, а він нашу довіру не виправдовує, що проголосував за такий дикий закон", - говорить Марія Волкова, фермер.

Більшість обласних депутатів з Бердичева теж на боці аграріїв. Не розуміють: при відсутності банку землі і вигідного кредитування фермерів як законопроект можна виносити на голосування взагалі.

"У період війни, зубожіння населення - це так, ми повинні констатувати цей факт - сьогодні землю не можна продавати. Ми повинні взяти паузу і можливо вона повинна затягнутися на великий термін, щоб ми посилили нашого місцевого виробника, середній клас, щоб відпрацювати в країні всі програми для підтримки і зміцнення середнього агровиробника ", - говорить голова Бердичівської районної ради Максим Самчик.

У розпачі фермери розповідають про те, в яких умовах працюють, як будують ферми в кредити, створюють робочі місця в селі і підтримують його як можуть. Люди намагаються достукатися до народного депутата, запрошують до себе на господарства, кажуть, готові показати будь-яким перевіряючим всю бухгалтерію, щоб ті побачили, як аграрії працюють, а іноді і виживають. Звичайно, кажуть, можуть виникнути якісь питання, але на все готові дати відповідь, аби "слуги народу" у Верховній Раді питали думку українців перед прийняттям таких законів.

"Ви тиждень тому нам сказали що не підтримаєте такого закону, ну як так нахабно можна було піти і нас обдурити! Ви говорите, що людина хоче продати, а українець може купити? От ключове питання: хто її буде купувати?! Сьогодні перукарі, кулінари , чортзна хто приймає національний закон! Ви далеко від слуг народу, ви ганьба народу! ", - каже фермер Сергій Вахнюк.

Чи не задоволені земельною перспективою України і учасники військових дій АТО.

"Тут глави громад, з голови, фермери - це все політично різно спрямовані люди. Але вони об'слілісь, ви знаєте як Україна може об'єднуватися? Ви дивіться обережно з цим питанням і донесіть цей меседж іншим!", - каже учасник бойових дій АТО Павло Гайдаманчук.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що 13 листопада Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект 2178-10, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі в Україні.