RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Сенцову вручили престижну премію в Європарламенті: відео потужного виступу

Колишньому політв'язню, українському режисерові Олегу Сенцову вручили в Європарламенті премію імені Сахарова, яку йому присудили в 2018 році.

Про це повідомляє "Hromadske".

Того року Сенцову не змогли вручити премію, оскільки він знаходився в незаконному ув'язнені в Росії, тому церемонію провели зараз.

Перед врученням європарламентарі пояснили, що вважають Сенцова символом всіх українців, які опинилися заручниками Кремля. Режисер, в свою чергу, зазначив, що сприймає цю премію як нагороду всіх українських політв'язнів, які були або залишаються незаконно ув'язненими в Росії і на окупованих територіях, а не як свій особистий приз.

Також Сенцов в своїй промові висловився щодо Росії і політики Кремля в Україні

"Я не вірю Путіну і закликаю вас не вірити йому. Росія і Путін обов'язково обдурять. Вони не хочуть миру на Донбасі, не хочуть миру Україні. Вони хочуть бачити Україну на колінах", - заявив Сенцов.

Нагадаємо, 7 вересня Олег Сенцов повернувся в Україну в рамках великого обміну полоненими. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Обмін завершено! Українці повернулися з російського полону: онлайн трансляція з "Борисполя".