RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Кабміні зробили заяву щодо скасування трудових книжок

В Кабінеті міністрів не бачать необхідності у трудовій книжці для населення, і профільні міністерства вже мають ініціативи щодо їх відміни.

Про це написав у себе на Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

Він зазначив, що в інших країнах не бачив таких книжок, і нагадав про існування електронної бази даних, що більш детально відображає інформацію щодо зайнятості населення з 2000 року.

"Я взагалі не розумію нащо ці книжки. В інших країнах я їх не бачив. Але питання більш широке - що робити з діючими регуляторними обмеженнями та застарілими радянськими нормами. У 21 столітті, у час масштабної цифровізації, все можна вирішити через створення простого електронного реєстру. Замість книжок - можна внести "посаду"працівника до наявного реєстру. Тому що вся інформація про трудову діяльність ще з 2000 року - в єдиній базі даних", - зазначив він.

Також міністр додав, що для осіб, що почали працювати після 2000 року трудова книжка "взагалі не потрібна" завдяки фіксації даних про їх стаж у реєстрі.

"Якщо трудовий стаж розпочався після 2000 р., то зберігати трудову взагалі не потрібно, оскільки ця інформація вже міститься в базі. А до 2000 - ок, можливо потрібна буде інформація з книжки при внесенні в реєстр", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що не всі українці незабаром зможуть розраховувати на пенсію через нестачу трудового стажу.