RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українські вболівальники потужно підтримали нацгвардійця Марківа на стадіоні в Харкові: фото

На матчі Ліги чемпіонів "Шахтаря" з італійською "Аталантою" українські вболівальники розгорнули на центральній трибуні величезний банер на підтримку арештованого в Італії українського військового Віталія Марківа.

Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

На плакаті українці написали: "L Italia, libera Vitaliy! #FreeMarkiv" - "Італія, звільни Віталія Марківа!".

"Україна глибоко обурена вироком італійського суду громадянину Італії та України, добровольцю Нацгвардії Віталію Марківу, якого без будь-яких доказів італійський суд на замовлення російських спецслужб засудив до 24 років в'язниці за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андрія Рокелле, який був вбитий перебуваючи в рядах банди терористів під Слов'янськом в 2014-му році, і до смерті якого Марків не мав ніякого відношення", - написав Бутусов.

За його словами, свобода Марківа - це вимога справедливості, і вимога покінчити з ганебним впливом російських спецслужб в італійській судовій владі.

Як повідомляв "Апостроф", український нацгвардієць Віталій Марків, якого засудили до 24 років ув'язнення в Італії, звинувативши у вбивстві італійського фотографа в зоні АТО на Донбасі, знаходиться у в'язниці суворого режиму.