RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Криму російські спецслужби затримали українця і влаштували тортури: фото

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії затримали 40-річного жителя Сімферополя Дениса Кашук за звинуваченням у зберіганні вибухівки. Родичі стверджують, що до затриманого застосовувалися психологічні і фізичні тортури.

Про затримання Дениса Кащука, який працює в сфері реклами, повідомила на своїй сторінці в Facebook його родичка, журналістка Олена Гусейнова.

За словами Гусейнова, її двоюрідний брат, який живе в Сімферополі, у вівторок, 17 грудня, перестав виходити на зв'язок з рідними та близькими. У четвер, 19 грудня, з'ясувалося, що він утримується в Кримському ФСБ і підозрюється в тероризмі.

"Під час свого незаконного затримання мого брата катували, психологічно і фізично. Тортурами та погрозами брата змусили відмовитися від адвокатського супроводу і позбавили права на захист", - стверджує родичка затриманого.

Також стало відомо, що в середу, 18 грудня, співробітники ФСБ провели у обшук за місцем проживання Дениса Кащука та вилучили його цифрову техніку. Йому було пред'явлено звинувачення у виготовленні та зберіганні вибухових речовин.

Олена Гусейнова повідомила, що судове засідання, на якому затриманому мають обрати запобіжний захід, перенесли на ранок п'ятниці, 20 грудня.

"Сподіваюся на небайдужість правозахисників і кожного, для кого права і свободи людини є цінністю і святістю", - зауважила вона в своєму пості в соцмережі.

Як повідомляв "Апостроф", в резолюції про захист прав людини в окупованому Росією Криму, яку прийняла Генеральна Асамблея ООН, засуджуються масові затримання активістів і захисників прав людини, а також політика РФ щодо зміни демографічної ситуації в Криму.