RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рада розширила список учасників бойових дій: хто тепер зможе отримати статус

Депутати Верховної Ради проголосували за зміну в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на УНІАН.

Підтримали проект про надання статусу учасника бойових дій морякам, захопленим в полон Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки 317 нардепів.

Тепер законом віднесено до учасників бойових дій члени екіпажів кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків і вертольотів, інших осіб, які, перебуваючи на борту кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків (вертольотів) Збройних сил України, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії Україна, захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань в умовах безпосереднього зіткнення і вогневого кін акту з військовими формуваннями інших держав та незаконними збройними формуваннями.

Законом поширено дію на правовідносини, що виникли з початку тимчасової окупації частини території України (20 лютого 2014 року), і передбачено, що порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій зазначеної категорії осіб визначається Кабінетом міністрів.

У пояснювальній записці сказано, що на сьогодні визначається 20 категорій осіб, що належать до учасників бойових дій.

Як повідомляв "Апостроф", ряд полонених, яких Україна планувала передати бойовикам ЛДНР в рамках обміну, попросили виключити їх зі списків.