RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Суд прийняв рішення по екс-топ-чиновниці, яка засвітилася в гучній справі про корупцію

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення відправити колишнього заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову під нічний домашній арешт.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таким чином суд задовольнив клопотання САП про запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 21 лютого 2020 року. Пімахова також здала на зберігання закордонний паспорт, вона зобов'язана носити електронний браслет, прибувати до детектива, прокурора або до суду, утримуватися від спілкування зі свідками.

Екс-заступник голови Державної міграційної служби Пімахова підозрюється по частині 4 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням свого службового становища).

Пімахова - одна з фігуранток гучної справи з затриманням агента НАБУ, яка почалася 29 листопада 2017 року. Його затримали в момент нібито передачі хабара Пімаховій, при цьому, в НАБУ заявляли, що детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 18 грудня Київський апеляційний суд прийняв рішення відпустити колишнього нардепа Сергія Пашинського під цілодобовий домашній арешт.