RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Трагедія в лікарні під Дніпром: з'явилися фото загиблої і розповідь чоловіка

У Дніпропетровській області, в місті Кам'янському при операції загинула 41-річна Віта Кисіль, лікарі припускають, що причина її смерті в неякісному препараті українського виробництва.

Про це пише "Обозреватель".

Так, у жінки запідозрили онкологічне захворювання.

"Вона проходила обстеження у гінеколога, і лікар запідозрив онкологію. У неї виявився наріст на яєчниках, і було прийнято рішення видалити його, щоб не було ускладнень ... Ми здали всі аналізи, відвезли гроші, і ввечері Віті провели операцію. Віта відійшла після наркозу, але їй весь час було погано, її нудило. Спочатку лікарі говорили, що все нормально. Але коли вранці, в п'ятницю мама повела її в туалет, назад вона вже дійти не змогла... Нас викликав лікар і сказав: "У вашої дружини дуже важкий стан, всі органи відмовили"... О 3 годині дня Віта померла", - розповів чоловік загиблої Андрій Кисіль.

Також він зазначив, що в довідці про смерть вказана "Невизначена патологічна реакція на лікарські препарати". У лікарні підтвердили, що деяким пацієнтам після операцій стало погано. Також ускладнення на препарат з'явилися і у декількох пацієнтів у Вінниці.

Поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані за статтею про неналежне виконання медичними працівниками своїх обов'язків.

"Проходить сім потерпілих, але заяв від родичів нам не надходило. Проведено обшуки в лікарні №9, вилучені препарати і документи. Проводиться експертиза препарату. Судмедексперти повинні дати висновок, від чого померла пацієнтка", - сказала прес-секретар поліції.

Керівництво лікарні звернулося в експертний центр Міністерства охорони здоров'я із заявою з приводу ситуації. В даний момент ніякої реакції від керівництва МОЗ немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції розповіли про прогрес у розслідуванні смертей пацієнтів після операцій в лікарні в Дніпропетровській області.