RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

В Ірані спробували виправдатися за брехню про збитий літак МАУ

Представник уряду Ірану заявив, що президент Хассан Рухані до опівдня 10 січня не знав, що іранські військові вранці 8 січня збили ракетою літак"МАУ".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Нас звинуватили в брехні та приховуванні інформації, але насправді все було не так. Те, що я заявляв увечері в четвер (9 січня – ред.), було засноване на спостереженнях щодо широкомасштабної психологічної війни, яку ведуть проти іранського народу Сполучені Штати, та інформації, яка була в адміністрації, що причиною цього нещасного випадку не була ракета", – сказав Рабії.

За його словами, до опівночі з 9 на 10 січня військове командування не повідомляло правду адміністрації Рухані. Президент нібито не знав про те, що насправді сталося, до опівдня 10 січня, коли він скликав Раду національної безпеки. Саме на цьому засіданні, за словами Рабії, генштаб Збройних сил Ірану взяв на себе відповідальність за катастрофу.

"На жаль, затримка та неспроможність своєчасно поширити інформацію щодо нещасного випадку завдала непоправної шкоди нашому соціальному капіталу", – визнав Рабії.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт спочатку називав кілька причин авіакатастрофи. Але потім дізналися, що причиною аварії стало влучення ракети в судно.

Пізніше командувач Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Хосейн Саламі публічно вибачився за збитий помилково український літак МАУ.

Як повідомляв "Апостроф",видання The New York Times повністю відтворило політ і падіння літака"Міжнародних авіаліній України" (МАУ), який зазнав аварії під Тегераном (Іран).