RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українські бійці провели на Донбасі навчання з могутньою зброєю: опубліковано фото

На Луганському напрямку відбулися тренування розрахунків зенітно-ракетних комплексів 9А33 БМ3 "Оса".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "АрміяInform".

Українські військові випробували потужну зброю, щоб дати гідну відсіч бойовикам на Донбасі.

"Такі тренування починаються з огляду машини, перевірки знань обслуговуючого як теоретичних, так практичних. Запускаємо двигун, перевіряємо апаратуру на функціональний контроль, висуваємося на вказаний вогневий рубіж тощо. Наші військові несуть тут бойове чергування і повинні бути готовими до будь-якого розвитку ситуації і в будь-який час. Всі хлопці вже мають досвід, і я в них впевнений", - розповів військовослужбовець Сергій.

Супротивника зенітники можуть знищувати на відстані близько 10 кілометрів, при цьому ціль можна виявити на віддалені до 45 кілометрів. "Оса" дозволяє знищувати різні цілі, зокрема ворожі безпілотники гвинтокрили, літаки. Модернізована "Оса" здатна також знищувати і наземну техніку ворога. При цьому не забувають військові і про час виконання завдань, для них він обмежений.

"Наше головне завдання - це прикриття важливих об'єктів та військових частин, які виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил. Це ми здатні зробити за лічені хвилини", - повідомив військовослужбовець Максим.

До складу кожного розрахунку входить начальник розрахунку, його заступник, механік-водій, старший оператор та оператор. Всі повинні діяти як єдине ціле, адже від згуртованості колективу залежить якість виконання бойового завдання і здоров'я та життя особового складу.

Підготовка фахівців для виконання завдань на "Осі" триває від 1 до 3 місяців і проходить в 169-му навчальному центрі в Чернігівській області та в місті Старичі Львівської області на базі 184-го навчального центру.

Як повідомляв "Апостроф", на Донбасі в районі відведення важкого озброєння українські танкісти показали, як будуть давати противнику відсіч.