RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Не всі в Україні мають право голосувати: відома актриса виступила з гучною пропозицією

Популярна актриса Молодого театру в Києві Ірма Вітовська вважає, що кожен житель України повинен пройти іспит, щоб заслужити право на громадянство.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням інтерв'ю актриси Українській правді.

Ірма Вітовська заявила, що є прихильником інституту громадянства і вважає, що людина, яка не може собі відповісти на питання, громадянин якої він країни і що це за країна, не має права впливати на її долю.

"Я вважаю, що тести повинні пройти всі, починаючи від яскравих патріотів і інтелектуалів, до самих низів, скласти іспит на громадянство", - запропонувала актриса.

На такому іспиті, на її думку, могли б бути нескладні питання про те, наприклад, що таке Голодомор - трагедія через неврожай чи свідомий геноцид, або що сталося в 1939 році - звільнення чи окупація частини іншої країни.

"Людина, яка не пройшла тести, не може мати право вести стратегічний бізнес: дороги, ЗМІ, заправки ..." - вважає актриса і наводить приклад Латвії, де існують два паспорти - громадянина і особи, що постійно проживає в Латвії, який також користується благами ЄС, отримує пенсію, але тільки не голосує.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі мережі обговорювали чутки про подвійне громадянство голови президентської партії "Слуга народу" Давида Арахамії.