RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скандал з бойовою технікою для ЗСУ: з'явилося відео випробування броні

У четвер, 31 січня, Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ) провело відкриті випробування зварного з'єднання корпусу БТР-4Е.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Відстріл відбувався в присутності представників Військового представництва Міністерства оборони, журналістів, представників підприємств ХКБМ і "Лозовського ковальсько-механічного заводу" (ЛКМЗ). Він проводився бронебійно-запальними кулями Б-32 калібру з кулемета.

Об'єктом випробувань стали зварні з'єднання корпусу з партії із трьох корпусів, виготовлених ЛКМЗ з броньованої сталі марки 71 і поставлених на ХКБМ в кінці 2019 року. Випробування проходили два типи з'єднання - зі зміцнювальним наплавленням і підкладкою з броньованої сталі і без нанесення цього наплавлення.

Обидва типи з'єднань витримали обстріл кулями і не були пробиті. Таким чином випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає всім технологічним вимогам в частині протикульової стійкості зварних з'єднань.

Відзначають, що бронетранспортери, виготовлені на ХКБМ, експлуатуються військовими в зоні АТО з 2014 року. В даний час в ХКБМ не надходило інформації від військових про наявність летальних випадків, пов'язаних з пробиттям корпусу БТР-4Е, в тому числі на ділянках зварних з'єднань.

БТР-4 - це одна з найбільш серійних бойових машин. Він об'єднав в собі потужний захист, німецький двигун, скорострільну автоматичну 30-мм гармату, високоточну ракетну зброя, цифрові системи управління, наведення, навігації і зв'язку.

Нагадаємо, в Україні розгорівся гучний скандал через начебто браковані корпусів бронетранспортерів БТР-4, виробництвом яких пишаються харківські конструктори.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Сергій Згурець навів нові факти про виявлені тріщини на п'яти БТР-4, які були відправлені українським військовим.

Раніше "Апостроф" вирішив нагадати про найважливіші досягнення ХКБМ і про те, що відбувається на підприємстві зараз.