RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський вперше висловився про обшуки на каналі "1+1"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ситуацію з обшуками в офісі телеканалу "1+1", зазначивши, що сам знає про цю інформацію "з новин".

Про це він заявив під час візиту до Львівської області, де представив нового голову місцевої адміністрації.

"Що я можу думати? Я про це знаю інформацію майже як ви - з новин", - сказав він.

Президент зазначив, що подзвонив в СБУ, щоб дізнатися про ситуацію з обшуками в офісі групи "1+1 Медіа".

"Я знаю таку інформацію: тривають слідчі дії Службою безпеки України через те, що в режимному об'єкті - це кабінет прем'єр-міністра України - був запис", - сказав Зеленський.

За його словами, "ці записи було комусь передано або продано. Я не знаю, це нехай визначає слідство. І потім було оприлюднено цитати. Історія дуже серйозна через те, що це режимний об'єкт".

Крім того, за словами глави держави, слідчі дії в рамках справи про незаконне прослуховування пройшли у всіх, хто може бути причетний до цього.

"До речі, це 25 обшуків в УДО. Щоб ви зрозуміли, що вчора відбувалося", - підкреслив він. - На жаль, у "Грошей" (редакція програми "Гроші" на телеканалі "1+1" - "Апостроф") обшуки тому, що, наскільки мені відомо, саме з тієї техніки ця інформація, ці записи були завантажені в Інтернет. Шукають, хто писав, хто замовив і хто це в Інтернет викинув. Я так розумію, що знайшли, хто це в Інтернет викинув".

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-голова каналу "1+1" народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко на зустрічі фракції з президентом Володимиром Зеленським зробив несподіване зізнання.