RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Продають навіть шпали: в Криму почали торгувати захопленим окупантами майном "Укрзалізниці"

Окупанти в анексованому Криму намагаються продати майно "Укрзалізниці".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

Підконтрольне російській владі Криму підприємство "Кримська залізниця" виставило на продаж майно ряду залізничних станцій. Серед "товару": тепловози, вагони, техніка і навіть залізничні шпали, які дісталися підприємству в результаті "націоналізації" майна українського оператора "Укрзалізниця" в 2014 році. "Товар" задокументовано як "непридатний для подальшої експлуатації".

"Кримська залізниця" ініціювала близько 50 аукціонів для продажу майна підприємства майже на 40 млн рублів (6 258 00 доларів), заявлених як початкова ціна всіх лотів.

Це майно підконтрольна Росії кримська влада планувала продати в 2018 і 2019 роках. Але аукціони були визнані скасованими, проте як і раніше вони залишаються в базі торгів як справжні.

Відзначають, що майно, яке зараз розпродають в Криму, було придбано для потреб залізниці півострова задовго до його російської анексії. До 2014 року воно належало акціонерному товариству "Укрзалізниця" - українському оператору залізничних перевезень. Достовірну інформацію про технічний стан його вагонів, шпал та іншої техніки з 2014 року отримати неможливо.

В "Укрзалізниці" повідомляли, що станом на 31 березня 2014 року в Криму залишалися 885 вагонів, з яких 684 - вагони інвентарного парку залізниць України. Захопленими на півострові виявилися 77 критих вагонів, 108 платформ, 164 напіввагони, 402 цистерни, 95 зерновозів та інше майно.

Як повідомляв "Апостроф", німецька компанія Deutsche Bahn, яка вважається найбільшим залізничним концерном Європи, готова почати співпрацю з українським залізничним перевізником, допомагаючи порадами.