RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Могло призвести до катастроф: українська компанія відзначилася "ремонтом" пасажирських літаків

Служба безпеки України викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт організацією з технічного обслуговування в міжнародних аеропортах "Одеса" та "Київ" пасажирських літаків однієї з українських авіакомпаній.

Як повідомляє прес-центр СБУ, вказаний механізм міг призвести до людських жертв.

Зокрема, оперативники СБУ задокументували порушення вимог чинного законодавства працівниками авіакомпанії та організації з ТО.

"Ними була сфальсифікована документація щодо проведення ремонтних робіт літаків. Подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення позаштатних ситуацій, зокрема катастроф з людськими жертвами", - підкреслюють у СБУ.

Наразі посадовця авіапідприємства, відповідального за технічне обслуговування літаків, рішенням суду визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Компанії-експлуатанту скасовано відповідні дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам - сертифікати льотної придатності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що голова СБУ Іван Баканов, коментуючи обшуки на телеканалі "1+1", заявив, що про жоден тиск на медіа або утиски свободи слова мова не йде і йти не може.