RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

СБУ заявила про запобігання замаху на активіста: відео та фото

У Рівному співробітники СБУ попередили замах на громадського активіста й затримали організатора.

Про це повідомляють на офіційному сайті СБУ.

Оперативникам Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ стало відомо, що раніше судимий містянин шукає серед кримінальників виконавця для вбивства місцевого активіста. Чоловік неодноразово виступав проти незаконного видобутку бурштину у Рівненській та Житомирській областях, говорив про нелегальні вирубки лісів. У руках активіста опинилася інформація, яка заважала кримінальнику організувати злочинний бізнес. І він вирішив позбутися незручного свідка.

На роль кілера погодився один із співробітників СБУ. Кримінальник передав йому гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. Також назначив час і місце зустрічі, під час якої той мав прозвітувати про "вбивство". Саме під час неї організатора і затримали. Рецидивісту за умисне вбивство, вчинене на замовлення загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років, або довічне увʼязнення.


Як писав "Апостроф" раніше, Служба безпеки України спіймала кілера, який за гроші повинен був убити керівника обласної політичної організації Херсона. ФСБ завербувала переселенку з Донбасу, яка хотіла отримати паспорт РФ.