RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Побєдоносіє в розпалі: в мережі показали фото дивної акції за участю дітей на Донбасі

У мережі з'явилося дивне фото неповнолітніх дівчат у військовій формі, які ходять до одного із так званих військово-патріотичних клубів на території окупованої бойовиками Горлівки.

Світлину розмістив у власному Telegram-каналі офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

На фото - вісім неповнолітніх дівчат, які позують на камеру. Дітей одягнено у радянську військову форму часів Другої світової війни. На грудях у них - георгіївські стрічки, які заборонено в Україні. Усіх дівчат яскраво нафарбовано, а деякі із них на фото приймають відверто звабливі пози.

"Побєдоносіє в розпалі. А пізніше в інформагенствах з'являється інформація про розбещення дітей керівниками в патріотичних гуртках. Але самі їх туди ведуть за ручки", - написав Анатолій Штефан.

Офіцер додав, що дівчата - вихованки одного із так званих військово-патріотичних клубів, який діє в окупованій проросійськими бойовиками Горлівці.

Нагадаємо, що восени 2019 року з'явилася інформація про те, що російські посадовці розбещують дітей в одному із патріотичних таборів на території "Артеку" в анексованому Криму. А у 2013 році в РФ розпочалося слідство у справі 51-річного керівника військово-патріотичного клубу "Юні орлята флоту" Василя Мідцева, обвинуваченого в розбещенні неповнолітніх вихованців клубу.

Як писав "Апостроф" раніше, дітей на окупованих територій Донбасу проросійські бойовики змусили взяти участь у черговій пропагандистській акції.

А восени 2017 року на окупованій території Донбасу терористи провели акцію "Зателефонуйте ангелам Донбасу", згадавши дітей, що загинули в результаті бойових дій. Діти загинули під час наступу бойовиків, але російська пропаганда вперто звинувачує у їх смертях українських військових.