RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні триває масштабний протест водіїв фур: фото і відео

12 лютого по всій Україні триває протест вантажоперевізників на фурах.

Про це повідомляє видання ТСН.

Зокрема, на протест зібралися під будівлею Верховної Ради. Автоперевізники приїхали до уряду фурами і влаштували страйк.

Відзначають, що у перевізників 16 вимог. Вони адресовані прем'єр-міністрові Олексію Гончаруку та стосуються кадрової політики. Зокрема, протестуючі вимагають звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія, нормалізації дозволів на міжнародні перевезення, вирішення проблеми черг на кордоні та ряду інших питань.

Видання "Інформатор" уточнює, що активісти подали заявку на участь у мітингу, де вказали, що акція буде безстроковою, а під будівлю Кабміну з'їдуться близько 600 вантажних автомобілів, але обіцяють, що рух не перекриватимуть.

Також приєдналися до акції "Вимагаємо забезпечити прозорість процедури видачі та користування дозволів" й закарпатські перевізники. За даними ресурсу Mukachevo.net, вони вимагають від влади збільшити кількість дозволів на транспортні перевезення за кордон. Адже після того, що Польща зменшила квоту на проїзд українських вантажівок своїми дорогами, більшість їде транзитом в закарпатські КПП.

На мирній акції водії також заявили: з такими ж протестами, якщо потрібно буде підтримати колег, готові їхати до Києва, щоб в черговий раз привернути увагу до проблеми.

Так, близько 30 вантажівок на знак акції протесту вирушили колоною з Мукачева до Чопа.

Відзначимо, що через страйки фури створили затор на в'їзді до Києва, на Одеській трасі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в січні мітингувальники перекривали рух в центрі Києва, протестуючи проти відкриття ринку землі.