RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про сумні наслідки, якщо Крим отримає воду з Дніпра

Якщо Київ погодиться постачати воду із Дніпра в анексований Крим в обмін на виведення Росією своїх військ із Донбасу, то в такому випадку Україна легалізує окупацію півострова.

Таку думку висловив народний депутат України VIII скликання Андрій Тетерук в інтерв’ю Апостроф TV.

"Це означатиме капітуляцію України відносно суверенної недоторканної частини території, якою є півострів Крим. Легалізація окупації шляхом пуску води, визнання того, що Крим є російським, є державною зрадою. Я вам називаю речі своїми іменами, так, як це написано в законі", – сказав Тетерук.

За його словами, коментар голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії на тему пуску води є представленням позиції більшості у Верховній Раді.

"Це може бути пересічна думка. Але цю думку говорить не Тетерук як депутат восьмого скликання. Це говорить голова фракції більшості парламенту, а це вже зовсім інша вага. Це практично легалізація і вивчення суспільної думки", – зазначив Тетерук.

Нагадаємо, на початку лютого 2020 року в Криму заявили, що питної води в окупованому Сімферополі залишилося максимум на 100 днів. Тим часом, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів висловив думку, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.

Детальніше про те, чи погодиться Київ допомагати Кремлю на окупованому півострові, читайте в матеріалі "Апострофа": Пустеля Крим: на що піде Путін заради української води.