RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Раптово стало погано: спливли тривожні деталі про стан евакуйованої з Китаю в Нові Санжари

Увечері в суботу, 22 лютого, до іноземної громадянки, яка була евакуйована з Уханя і проходить 14-денну обсервацію в Нових Санжарах Полтавської області, довелося викликати екстрену допомогу. У жінки діагностували загострення хронічної гастроентерологічної хвороби.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства охорони здоров'я.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, який працює в оперативному штабі в зоні обсервації, увечері 22 лютого в іноземної громадянки, евакуйованої з китайського міста Ухань, з'явився біль в животі. Встановивши попередній діагноз, в обсервацію викликали бригаду екстреної допомоги.

Зам міністра уточнив, що полтавські лікарі прибули з пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики і зі спеціальними контейнерами для забору проб. Після завершення медичного огляду вони вийшли з приміщення обсерватора з дотриманням всіх санітарних норм.

"Встановлено, що це загострення хронічної гастроентерологічної хвороби евакуйованої. Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню і залишили на спостереження в обсервації", - сказано в собщений МОЗ.

В даний час іноземна громадянка почуває себе добре. У відомстві підкреслили, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань у пацієнтки немає.

"Решта евакуйовані пасажири, члени екіпажу і супроводжуючі особи відчувають себе добре. Вони також не мають ніяких ознак гострих респіраторних захворювань", - стверджують в МОЗ.

Детальніше про те, як відбувалася евакуація українців з китайського міста Ухань, читайте в матеріалі "Апострофа": До Харкова прибув літак з евакуйованими з Китаю українцями: всі подробиці, фото і відео.