RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Сотні літаків і тисяча танків: Росія зібрала біля України ударний "кулак"

Росія зібрала біля кордонів України велику кількість військових і техніки.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Обозреватель".

Журналісти попросили представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцька назвати чисельність техніки і бойовиків біля кордонів з Україною.

"Усього угруповання Збройних Сил Росії вздовж державного кордону України, на тимчасово окупованій території Донецької, Луганської областей і Криму складає близько 87- 90 тисяч військовослужбовців (в тому числі 1 і 2 армійські корпуси понад 35 тисяч військовослужбовців). Також це 1 100 танків, 2 500 бойових броньованих машин, 1 600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків і 240 бойових вертольотів, понад 50 кораблів / катерів і 6 підводних човнів", - розповів Скібіцький.

За його словами, також зазначені угруповання можуть бути посилені за рахунок трьох центрів забезпечення мобілізаційного розгортання (ЦЗМР), які можуть мобілізувати близько 40000 чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники прикордонної служби не пропустили в РФ 15 громадян України, які намагалися виїхати з країни за внутрішніми паспортами. При цьому ще 7000 чоловік з закордонними паспортами зуміли перетнути кордон в Росію.